leidsewerkbrigade.nl

Mijn reisblog

Marseille: ideale Zuid-Franse stad voor een fijne stedentrip

Marseille bezienswaardigheden

Wanneer je in Frankrijk op zoek bent naar een fijne stad voor een stedentrip, en je prefereert daarbij een stad die niet te erg overspoeld is door toeristen, dan is Marseille een simpelweg uitstekende keuze. Deze stad Marseille is qua bezienswaardigheden immers meer dan rijk genoeg om je er een aantal dagen goed te vermaken. Tegelijkertijd vind je hier niet de bizarre aantallen toeristen zoals je die in bijvoorbeeld Parijs en Nice wel vindt. Wat de belangrijkste toeristische hoogtepunten van Marseille zijn en hoe je hier het best kunt komen vanuit Nederland? Je leest het hieronder.

Marseille bezienswaardigheden

Een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van Marseille

Mocht je een dagje of een aantal dagen naar Marseille afreizen, houd dan zeker de volgende toeristische highlights in gedachten:

  • De Notre-Dame de la Garde. De indrukwekkendheid van deze basiliek schuilt ‘m mede in het feit dat deze hoog boven de stad uittorent.
  • Het Palais Longchamp. Vooral bij kunstlicht is dit paleis een ware trekpleister. Ook het omliggende paleispark is zeer uitnodigend.
  • De haven van Marseille is ook een sfeervol geheel, iets dat te danken is aan de aanwezigheid van de vele plezierboten en de kleurrijke panden rondom.
  • Even ontsnappen aan de stadse drukte? Reis voor een mooie rondrit of wandeling dan af naar het nabijgelegen Massif des Calanques.

Makkelijk bereikbaar met auto en trein

Uiteraard zijn er mogelijkheden om met het vliegtuig naar Marseille af te reizen vanuit Nederland. Milieutechnisch gezien is dit echter geen ideale optie. Per se nodig is het bovendien ook niet. Tegenwoordig rijdt er namelijk een hogesnelheidstrein van Parijs naar Marseille. Mede daardoor zou je al in minder dan acht uur vanuit Nederland in Marseille kunnen zijn. Met de auto zou je er ongeveer twaalf uur over doen.