leidsewerkbrigade.nl

Mijn reisblog

Spullen die je nodig hebt op wintersport

mooie-snowboard

Huur je uitrusting op je eerste skipiste. Zo kun je zien of je fouten op het bord krijgt en  loop je niet het risico om sneller te ontwikkelen dan je beginnersboard. Als beginner kies je voor een  redelijk flexibel board. Deze snowboards zijn makkelijk te rijden. Laat je niet verleiden door een mooi (en stijf!) board voor gevorderde rijders, het duurt langer om te draaien. Natuurlijk kan een goede skiwinkel je  helpen bij het kiezen van de juiste ski’s en schoenen. Wil je met een snowboard aan de slag gaan, let dan ook goed op dat je de juiste snowboard bindingen huurt die goed passen.

Kies altijd de juiste maat schoenen en pas ze altijd voordat je ze meeneemt

Het is belangrijk dat je snowboard schoenen goed aansluiten en zeker niet te groot zijn. Je hiel moet vast in de schoen zitten, zodat hij niet omhoog komt als je op je ‘helling’ staat. Daarnaast moet je de schoen goed  sluiten met een veter- of  sluitsysteem, zodat je beweging wordt overgebracht  op je snowboard. Als je niet zeker bent van de maat: draag liever  te kleine schoenen dan iets te grote schoenen. De lengte van je snowboard is afhankelijk van je lengte en  gewicht. Houd je snowboard rechtop; om te beginnen moet het tussen je borst en neus zijn. Heb je grotere voeten (vanaf maat 44)? Vraag dus bij de skiwinkel om een ​​extra breed board, of je loopt op je tenen in de  sneeuw!

Neem tijdens je eerste wintersport altijd lessen

Veel mensen denken dat snowboarden moeilijk is. Niets is minder waar! De eerste dag(en) zijn net zo zwaar en je zult meer vallen dan een beginnende skiër, maar snowboarden leert meestal snel. Velen slaagden er na de eerste week in om van het gematigde pad (rood) af te komen. Het belangrijkste advies is eigenlijk: volg een les! Ik zie vaak mensen voor een middag een board huren en het  op de baan uitproberen. Naast het risico op blessures, is de kans groter dat je zelf de verkeerde techniek aanleert (vallen). Over het algemeen is iets leren makkelijker  dan helemaal niet studeren. Investeer dus in wat lessen en goede snowboards en je zult merken dat je het veel sneller onder de knie hebt. Zeker als je kiest voor een paar uur privéles.