leidsewerkbrigade.nl

Mijn reisblog

Advies voor als je een camper wilt huren in Noorwegen

Noorwegen staat al jaren bekend als één van de mooiste landen ter wereld. Het land zit bomvol met prachtige natuur, machtige bergen en adembenemende fjorden. Een manier om deze schoonheid te verkennen is een camper huren. Maar waar moet je op letten bij het huren van een camper in Noorwegen? In deze blog geven wij je vijf tips zodat jij straks goed voorbereid op je roadtrip kunt gaan.

Boek je camper op tijd

Zeker in het hoogseizoen is het erg belangrijk om vroegtijdig je camper te reserveren. Noorwegen is hét land voor een roadtrip en daarom zijn campers vaak snel volgeboekt. Het is daarom raadzaam om minimaal 6 maanden van tevoren te gaan oriënteren en je keuze te maken. Des te eerder je boekt, des te meer keuze en vaak ook voordeliger.

Kies een goede camper voor jouw reis

Er zijn tal van verschillende types campers te huur in Noorwegen. Kijk vooraf goed naar wat jouw wensen zijn. Zo is het belangrijk dat je camper groot genoeg is voor jou en je reisgezelschap, maar ook praktisch in de Noorse natuur. Vaak raden wij aan om een 4×4 camper te kiezen, zodat je zonder problemen de bergen en wat ruiger terrein aankunt. Ook is het verstandig om vooraf te bedenken of je wil wildkamperen of op campings wil staan.

Camper huren noorwegen

Kijk naar de verzekering

Een camper huren in Noorwegen is niet goedkoop. Vaak zijn de huurprijzen namelijk hoger dan in andere landen. Naast de huurkosten komen ook zaken als benzine, tol en verzekeringen bij, deze kunnen flink oplopen. Kijk goed welke verzekering bij jou en je camper past. Let hierbij ook op of de verzekering alle schade dekt. Vaak bestaan er verschillende pakketten die je kunt afsluiten.

Bereid je voor op het rijden in Noorwegen

Het rijden in Noorwegen is heel anders dan in Nederland. De wegen in Noorwegen zijn vaak smal en kronkelig en het landschap is vaak heuvelachtig of bergachtig. Daarom is het belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Neem de tijd om de routes die je wilt rijden goed te plannen en kijk of deze geschikt zijn voor jouw camper. Rij voorzichtig en pas je snelheid aan aan het terrein en de weersomstandigheden.

Zorg voor warme kleding

Het weer in Noorwegen kan zeer wisselend zijn en vooral ’s avonds kan het flink afkoelen. Zorg daarom dat je warme kleding meeneemt. Dit geldt niet alleen voor de tijd dat je buiten bent, maar ook voor in de camper. Het kan ’s nachts namelijk flink koud worden in Noorwegen en goede isolatie van je camper alleen is dan niet voldoende.

Samenvatting 

Een camper huren in Noorwegen is een fantastische manier om het land te ontdekken. Door deze vijf tips te gebruiken ga jij goed voorbereid op pad en weet je waar je op moet letten tijdens je reis. Onthoud goed dat je in de natuur van Noorwegen bent en dat het hier anders kan zijn dan in Nederland. Maar wanneer je goed voorbereid bent, kan je genieten van een onvergetelijke roadtrip in dit prachtige land.

Bron: Campers Europa