leidsewerkbrigade.nl

Mijn reisblog

De onderdelen van een elektrische fiets: de motor, en de accu

Het reizen naar verschillende plekken vanuit huis (en dat weer terug) kan soms een vervelende opgave zijn. Sommige plekken zijn namelijk net iets te dichtbij voor een autoritje en je wilt jouw auto niet onnodig gebruiken (dat is niet goedkoop en het is ook niet fijn voor het milieu). Als je echter ver woont of op een heuvel of ben slecht ter been, dan is er vaak niet een andere optie om te reizen. 

Het tegendeel bewijst zich! In zulke situaties kun je er juist voor kiezen om te gaan pendelen met de elektrische fiets. Als we een elektrische fiets vergelijken met een ander vervoermiddel (zoals een ‘gewone’ fiets), dan zul je zien dat er veel voordelen zijn bij een elektrische fiets. 

Een elektrische fiets biedt namelijk veel meer ondersteuning aan dan een gewone fiets. Zo leg je binnen een halfuur gemakkelijk 20 kilometer af! Onnodige autoritjes of stressen over het openbaar vervoer is dus niet meer nodig. Kies verstandig en comfortabel en schaf een elektrische fiets aan! Vele mensen die al de elektrische fiets gebruiken, zijn er al zeer enthousiast over. Lees bijvoorbeeld klantenreviews online (zoals Amslod klanten ervaringen of Amslod fietsen klanten review). 

Dankzij de motor, de accu en de trapondersteuning kan jij gemakkelijk en comfortabel overal naartoe fietsen. Wij leggen iets meer uit over deze belangrijke onderdelen van de elektrische fiets in deze tekst. 

De motor 

De motor is een van de belangrijkste (al dan niet de belangrijkste) onderdelen van een elektrische fiets. Dankzij dit apparaat kan jij namelijk harder fietsen dan wanneer je fietst op een normale fiets! Een elektrische fiets is te verkrijgen met een voorwielmotor, een middenmotor of een achterwielmotor. 

Wanneer je de motor op je voorwiel plaatst, dan heb je het gevoel alsof je als het ware wordt ‘voortgetrokken’ door je fiets. Bij een middenmotor heb je juist eerder het gevoel alsof je op een gewone fiets rijdt, aangezien deze motor aan de as van de trappers worden gezet. Een elektrische fiets met een achterwielmotor daarentegen geeft weer het gevoel alsof je hele harde wind in je rug hebt. 

Elke plek heeft zijn voordelen en nadelen. Zo is het wel zo dat het nemen van een achterwielmotor het lastiger maakt om je fiets gemakkelijk te verplaatsen. Probeer in ieder geval verschillende plekken van je motor uit om te kijken welke motor het beste past bij jou.

Het vermogen van de accu

Het vermogen van de accu is uiteraard ook zeer belangrijk bij een elektrische fiets. Het vermogen die het beste bij jou past is afhankelijk van de afstanden die je gaat afleggen met jouw elektrische fiets. Hoe langer de afstand, des te meer vermogen je wilt hebben, want hoe hoger dat is, hoe groter de actieradius zal zijn. De capaciteit van een accu wordt aangegeven met Wh (Wattuur).