leidsewerkbrigade.nl

Mijn reisblog

Top pretparkreizen naar Zuid Europa

Er zijn een hoop pretparkreizen naar Zuid Europa te bedenken, maar welke mag jij nou echt niet missen? Het moge duidelijk zijn dat de leukste pretparken zich in zonnige bestemmingen bevinden: Zuid – Europa. Hier volgt een verslag van de twee leukste pretparkreizen naar een waterpark, een in Spanje en een in Italië:

Voor pretparkreizen naar Spanje: Port Aventura

PortAventura is een van Europa’s meest iconische waterparken. Het is het meest bezochte themapark in Spanje, met ongeveer vier miljoen bezoekers per jaar. Het bevindt zich net ten zuiden van Barcelona in Salou. Het heeft het zes werelden die om te ontdekken: Mediterrània, Polynesië, China, Mexico, Far West en Sésamo Aventura. En ja, die laatste is een wereld gebaseerd op Sesamstraat.

Het park heeft van alles een beetje, maar staat toch vooral bekend om de achtbanen. Enkele ritten springen eruit, zoals de Furius Baco – Europa’s snelste achtbaan die in slechts drie seconden 135 km/u haalt. De Shambhala, een 76-meter lange achtbaan – de hoogste in het park.  En, de Hurakan Condor, een 100-meter lange vrije val rit.

Voor pretparkreizen naar Italië: Gardaland

Gardaland, in Noordoost-Italië, is niet alleen een themapark, het heeft ook een geweldig aquarium. Ontdek Garda Sea Life Aquarium via een transparante oceaan tunnel. Kijk overal om je heen, en vooral boven je, naar haaien, roggen en andere tropische wezens. Het is mogelijk om alleen het aquarium te bezoeken, maar het bezoek combineert voordelig met een dag van opwinding in het Gardaland.

Gardaland heeft attracties voor alle leeftijden – leuk dus voor het het hele gezin. Een paar spannende ritten die je niet wilt missen zijn de Blue Tornado achtbaan met supersonische jet; de Shaman – een dubbele loop achtbaan; en de Mammut die je meenemt op een Mammoet jacht.