leidsewerkbrigade.nl

Mijn reisblog

Ontdek mooie plekken in rondreis Nieuw Zeeland

Ben je van plan om komend jaar een mooie rondreis te gaan maken? Dan is het aan te raden om eens te gaan kijken voor een rondreis Nieuw Zeeland. Deze rondreis is in zo’n drie weken tijd een mooie ervaring. De veelzijdigheid in Nieuw Zeeland zal je verbazen. Aangezien er zoveel te beleven valt, is elke dag weer een hele beleving. Je zult je zeker niet vervelen en gegarandeerd verliefd worden op deze geweldige rondreis Nieuw Zeeland. Het is wat compacter dan bijvoorbeeld Amerika, Zuid Afrika, of Australië, maar dat maakt de reis niet minder mooi. Ontdek mooie regenwouden, heerlijke stranden, vulkanen, groene fjorden en gletsjers. Kortom, genoeg te zien voor een echte reiziger. 

Adrenaline kick tijdens je rondreis Nieuw Zeeland

Houd je ervan om het randje op te zoeken? Kick je erop om genoeg adrenaline te krijgen? Dan is het zeker een must see om naar Queenstown te gaan. Deze stad is vooral in de winter een enorme beleving. Zo kun je er geweldig skiën in de meest mooie bergen. Zoek je het wat hogerop? Ga dan skydiven in deze bekende stad. Het staat dan ook bekend om de stad waar je de adrenaline kunt opzoeken. Ben je een echte waterrat? Dan is de Bay of Islands wel wat voor jou. Deze plek heeft maar liefst 144 mooie eilanden stranden, geweldige baaien en helder water. Je kunt er zwemmen, duiken en prachtige vissen bekijken. Door middel van een boottocht kun je tijdens de rondreis Nieuw Zeeland mooie dolfijnen spotten, maar ook zeehonden en pinguïns. 

Bezoek leuke dorpjes tijdens je reis

Ben je in je rondreis Nieuw Zeeland ook op zoek naar een plek waarbij je de drukte kunt ontvluchten? Dan is het schiereiland Coromandel Peninsula zeer geschikt. Deze plek bevat mooie baaien, prachtige natuur, geweldig witte stranden, maar ook een stukje historie. Houd je van een flinke wandeling en wil je graag kamperen in de natuur? Dan is het aan te raden om naar Wanaka te gaan. Dit kleine dorpje biedt de mogelijkheid om de Mount Roy te beklimmen. Het is een steile klim, dus je moet hier wel de juiste wandelschoenen voor aantrekken. Maak je borst maar alvast nat. Wil je een ander mooi dorpje dan Wanaka bezoeken? Ga dan naar Kaikoura. Dit vissersdorpje biedt de mogelijkheid om een mooie boottocht te maken, waarbij je de meest mooie zeedieren kunt spotten.

Voorbereid op pad

De diversiteit die je in een rondreis Nieuw Zeeland kunt vinden trekt een hoop mensen. Het is handig om goed voorbereid op pad te gaan voordat je aan dit avontuur begint. Stel voor jezelf een mooie lijst op met de plekken die je graag wilt bezoeken. Het is ook aan te raden om van tevoren goede wandelschoenen te kopen en deze een tijdje in te lopen. Maak een lijstje van de spullen die je mee wilt hebben. Je zult veel onderweg zijn, dus het is aan te raden om voor een backpack te gaan in plaats van een koffer.
Wil jij je reis verlengen? Denk dan aan een rondreis door Australië.